Waarom roken best mag

Een trekje is in trek

A sigarette a day, keeps the doctor away.”

Dit is voor de rokers die ook wel eens iets anders willen lezen dan dat ‘GaGezond’Gezeik. Voor de rokers die een keer iets anders willen horen dan het CollectiefCommentaar. Voor iedereen die wel eens een sigaret in handen heeft gehad en zich er niet slecht over wil voelen. Voor de rokers die ook in 2016 geen ‘goede’ voornemens hebben gemaakt om ermee te stoppen. Voor de mannen in smokings, want die mogen er ook zijn. Ja, dit is voor alle gezelligheidsrokers, kettingrokers, één-keer-probeerders en voor alle meerokers. Want roken is zo slecht nog niet.

 

Nee, roken is zo slecht nog niet. rokencoolHet heeft ook zijn voordelen. Van roken wordt je namelijk dunner. Nouja, je gaat er minder door eten. Dit komt doordat de nicotine in een sigaret het vrijkomen van insuline tegengaat, waardoor de opname van glucose in je cellen wordt vertraagd. Hierdoor blijft er meer glucose in je bloed, waardoor je hersenen denken dat je geen eten meer nodig hebt! Is dat even leuk feitje om aan je collega’s te vertellen, bijvoorbeeld in de pauze tijdens een drukke werkdag wanneer je aan het genieten bent van… een sigaret! Gezellig kletsen met je collega’s en mede-rokers over alle mooie dingen in het leven. Even tot rust komen, even (letterlijk) alle stress uitblazen. Lekker sociaal zijn met elkaar tijdens een welverdiende pauze.

En een voordeel voor alle socially-awkward personen onder ons: je kan in contact komen met andere levende wezens door iemand je aansteker aan te bieden. Of een sigaret. Of een tweede sigaret, of een derde. En wanneer het opeens echt gezellig blijkt te zijn, zelfs een vierde of een vijfde sigaret. Want zolang je rookt, heb je een houding. Een ‘instant badass look’. En wie wil dat nou kwijt?smokinglips

Niet veel, nee. En waarom zouden we ook? Ja, het kan longkanker, darmkanker en heel veel andere soorten kanker opleveren, maar ach, niet-rokers kunnen dat ook krijgen. En ja, onze tanden worden er wat geler door en onze nagels wat bruiner, maar een beetje kleur in het leven kan ook geen kwaad. Ik zie roken gewoon als een onoverkomelijke ziekte: je krijgt het, of je krijgt het niet. En als je het eenmaal hebt, kan je er ook niks meer aan doen. En hoef je er ook niets meer aan te doen. Je hebt De Roken. Wat een ‘pech’.

 

 

De Roken geeft niet alleen kleur aan je leven, ook aan je longen. Maar dat is niet erg, want zwart getinte ramen lijken ook stoer, net als zwarte longen. En zwarte pieten zijn ook erg in trek, zo zijn

longenrokers
BADASS

trekjes nemen ook erg in trek. En wekelijks een paar keer zes euro over de bank smijten is alleen maar goed voor de economie. Over de economie gesproken, wat dacht je van die duizenden euro’s die naar ziekenhuizen gaan?! Het klinkt haast als een soort liefdadigheidswerk. “Ik heb De Roken, zodat jij geld kan verdienen.” Doktoren die dagelijks naar kankerpatiënten moeten kijken, mogen ons wel dankbaar zijn. Want 20.000 Nederlanders per jaar die sterven aan de gevolgen van roken, zijn natuurlijk ook allemaal naar het ziekenhuis geweest! En die 20.000 hebben ook allemaal een duur grafkist nodig, een kerk die afgehuurd moet worden, een mooi stukje grond waarin ze begraven kunnen worden, nee, niets is beter voor de economie dan roken.

 

En dan nog niet eens over alle besparingen bij de ouderzorg gesproken! Want hoe minder ouderen, hoe minder zorg, hoe minder kosten. Fan-tas-tisch. Want rokers leven gemiddeld 5 tot 10 jaar korter dan niet-rokers! Hoe langer ik erover nadenk, hoe minder nadelen er zijn. En de stress en
depressiviteit die roken op langere termijn oplevert, is alleen maar gunstig voor de zorginstellingen. Of voor die knappe, stress-verlagende yoga-lerares.
Heeft zij ook weer geld Hand Drawn Paisley ornament.voor d’r dure schoenen. Of voor dat nieuwe behangetje met die leuke bloemetjes. Of voor een likje verf over die saaie witte muur. Maar van saaie witte muren heeft een roker nooit last, want binnen 3 jaar zijn die muren al helemaal vergeeld! Scheelt ook weer voor de eigen portemonnee. 

 

 En tot slot zorgt de ‘onoverkomelijke’ ziekte De Roken ook nog eens voor minder kotsende, huilende baby’s! Want rokende vrouwen hebben minder kans om zwanger te worden en meer kans op een miskraam. Twee keer kans tot bevolkingsreductie. Het kan niet miskraam- eh, gaan. 

Dus, alle voordelen nog even op een rijtje: hersenen die in de war zijn en je minder doen laten eten, stoere zwarte longen, 20.000 dure begrafenissen per jaar in Nederland, 5-10 jaar aan kostenbesparing op pensioenuitkeringen, hogere inkomsten voor dokters, gratis gele muren en minder kotsende baby’s.

Je zou haast jaloers zijn op degenen die De Roken hebben. Maar ach, wat kan je er aan doen? Je hebt het, of je hebt het niet.

‘T is onoverkomelijk…

 

PS: Voor alle gezelligheidsrokers, dit is hoe cool je longen eruit zien na maar 60 sigaretten. 

 

.

Advertenties

1 Comment

  1. Hahahah geweldig.
    Je vergeet dat als je rookt je ook geen parfum meer nodig hebt. Je ruikt gelijk maar nicotine. Scheelt ook weer geld dus.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s